Beveiliging, Elektrotechniek, Nieuws, Voortgang projecten

Start Heugemerhof

Met de onthulling van het bouwbord door Frans Crijns (directeur Maasvallei), Ton Weijs (divisiemanager Radar Maastricht-Heuvelland), wethouder Gerdo van Grootheest en Chris Timister (cliënt Radar en toekomstig bewoner) op 21 maart jl., is het officiële startsein voor de bouwwerkzaamheden aan de Heugemerstraat in Heugem gegeven.

heugemerhof 1Midden in Heugem, aan de Heugemerstraat, wordt HeugemerHof door Maasvallei gerealiseerd. HeugemerHof bestaat uit 18 nieuwbouw huurappartementen op het terrein gelegen achter de voormalige boerderij v.d. Boorn. De voormalige boerderij zelf wordt verbouwd en uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte, waarna het geheel verhuurd zal worden aan zorginstelling Radar, die hier begeleid wonen voor 22 mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt.

De 18 nieuwbouw appartementen zijn levensloopbestendig en daardoor zeer geschikt voor senioren. Het betreft hier een mix van sociale en vrije sector appartementen. Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen en is voorzien van een lift. Elke woonlaag bestaat uit 6 appartementen. Elke woning is voorzien van een standaard keukenblok, een tweede slaapkamer, een buitenruimte, een parkeerplaats en een separate berging. De bewoners kijken uit over de gezamenlijke tuin.

Het primaire doel van Maasvallei is het bieden van huisvesting aan mensen die hierin zelf niet kunnen voorzien. Daarnaast heeft Maasvallei bijzondere aandacht voor bijzondere doelgroepen zoals o.a. studenten, senioren, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Om een antwoord te kunnen bieden op de steeds verder toenemende en breder wordende vraag naar woonzorgconcepten werkt Maasvallei nauw samen met welzijns- en zorginstellingen.

heugemerhof 2Samen ontwikkelen we woonzorgconcepten om de persoonlijke woonbehoefte zo lang en zo goed mogelijk te kunnen invullen; woonvormen en -diensten die zich aanpassen aan veranderende leefsituaties en daarmee gewijzigde behoeften. Deze benadering past bij de maatschappelijke ambities van Maasvallei en krijgt steeds verder gestalte in diverse projecten. Iedereen heeft recht op een thuis. En ook voor deze groepen geldt dat Maasvallei wonen tot leven brengt.

EPM verzorgt in dit project elektrotechnische installatie en de brandbeveiliging.

Bron: Maastricht actueel